article image Buitenland

Spanning tussen Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten vanwege thee

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 25/01 11:28

Zout door de thee, of niet?

Een Amerikaanse professor heeft zich de woede van veel Britten op de hals gehaald. In een publicatie over 'het bereiden van het perfecte kopje thee' suggereerde een professor van het Byn Mawr College in Pennsylvania dat het geheimde ingrediënt "een snufje zout" is. De publicatie leidde tot ophef in het Verenigd Koninkrijk, waar thee wordt gezien als heilig onderdeel van de nationale identiteit.

De gemoederen over de hete drank liepen zo hoog op dat de Amerikaanse ambassade in Londen zich genoodzaakt voelde te reageren. Op X laat de ambassade weten dat de suggestie dat er zout door thee moet worden gestrooid, verwerpelijk is. 

"We willen de goede mensen van Groot-Brittannië ervan verzekeren dat het ondenkbare idee om zout toe te voegen aan de Britse nationale drank geen officieel beleid van de Verenigde Staten is. En dat zal ook nooit zo zijn", aldus de ambassade in een verklaring.

Toch kwam er nog nog een plagerige opmerking bovenop. "De Amerikaanse ambassade zal op de juiste manier thee blijven zetten – met de magnetron."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties