article image Buitenland

Stekkerrijders in Verenigd Koninkrijk de klos: infrastructuur één grote puinhoop

Auteur
Datum: 09/09 17:15

'Het is één grote grap'

Goed voor het klimaat, maar slecht voor je humeur: in het Verenigd Koninkrijk zijn stekkerrijders woedend over buitensporige prijzen, slechte service en lange wachttijden, schrijft The Sun. De infrastructuur voor elektrische auto’s kan de vraag nauwelijks bijhouden.

Stekkerrijders doen massaal hun beklag. ‘’Automobilisten werd een revolutie in elektrische auto’s beloofd en wat hebben we nu? Een enkel stopcontact met een lange rij boze automobilisten’’, klaagt de 28-jarige George. ‘’Ik had het allemaal gepland en ik dacht dat we meteen zouden kunnen opladen, maar in plaats daarvan konden we uren wachten’’, klaagt een andere stekkerrijder.

Slechte beschikbaarheid 

Uit gegevens van het Britse Department for Transport blijkt dat er in sommige delen van het land helemaal geen laadpunten zijn. Dat zou het geval zijn in grote delen van Somerset, Cumbria en Yorkshire. Ook schrijft de krant dat er in de meeste Britse gemeenten helemaal geen laadpunten langs de weg staan.

Zelfs als er genoeg oplaadpunten zijn is het probleem nog niet opgelost. Zo vertellen bestuurders uit Gillingham hoe ze bij een oplaadstation aankwamen en vervolgens 24 afgeplakte laadpunten aantroffen. Ze kregen van het personeel te horen dat er een gebrek aan stroom was. Dat gebrek aan stroom werd veroorzaakt door een gebrek aan capaciteit op het stroomnet, een probleem waar ook Nederlandse stekkerrijders mee te maken krijgen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen