article image Buitenland

Taiwan getroffen door grootste aardbeving in 25 jaar, videobeelden tonen de desastreuze gevolgen

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 04/04 19:30

De aardbeving heeft een magnitude van 7.4 op de schaal van Richter

Taiwan is getroffen door een aardbeving met een magnitude van 7.4 op de schaal van Richter. De gevolgen zijn ongekend: 10 doden en 1067 gewonden, meldt de Taiwanese National Fire Agency. 

Daarnaast zijn volgens de autoriteiten meer dan 100 gebouwen beschadigd. De destructie zal in de komende dagen alsmaar toenemen is de verwachting. In de komende dagen worden namelijk hevige naschokken verwacht met een magnitude van 7. 

Tekst gaat onder verder.

Het onderzoeksinstituut Solar System Geometry Survey (SSGEOS), waar de Nederlandse Frank Hoogerbeets werkt, had de aardbeving al voorspeld. De natuurramp kwam echter drie dagen later dan ze hadden gedacht. 

Er gaan op X video's rond van auto's die door afbrokkelende mega-stenen worden belaagd tijdens de hevige trillingen in Taiwan. Daarbij bleef ten minste één auto niet ongedeerd. 

Een andere video toont hoe een huis hevig begint te trillen. Borden, glazen en andere spullen gaan daarbij kapot. De vrouw in het huis lijkt op de video alleen te zijn op het moment dat de gebeurtenis plaatsvond. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties