article image Buitenland © Fulton County Sheriff's Office

Trump opgepakt in Georgia en weer vrij op borgtocht

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 25/08 08:28

Gelukkig hebben we de mugshots nog

Voormalige president Donald Trump is vannacht in Georgia opgepakt. De zakenman en voormalig politicus is naar Atlanta gevlogen om zichzelf aan te geven. Bij een arrestatie in Amerika hoort uiteraard een mug shot, een politiefoto van de verdachte. Fulton County Sheriff's Office heeft de foto vrijgegeven.

Trump wordt vervolgd voor pogingen om de verkiezingsuitslag in de staat Georgia te manipuleren. Hij werd in de gevangenis gearresteerd op basis van dertien aanklachten. Omdat er al was onderhandeld over de borgtocht van de oud-president, hoefde Trump na zijn arrestatie alleen nog 200.000 dollar (183.000 euro) af te rekenen waarna hij weer kon gaan. Het hele proces heeft slechts twintig minuten geduurd.

De voormalig president nam na zijn bezoekje aan het huis van bewaring nog even de tijd om de pers toe te spreken. "We hebben niets verkeerd gedaan", claimt hij. Ook noemt hij het een trieste dag voor Amerika. Volgens Trump is de zaak een verstoring van het verkiezingsproces. Hij benoemde daarnaast nog even dat hij echt denkt dat de verkiezingen in 2020 niet eerlijk zijn verlopen.

Trump wordt vervolgd voor een crimineel complot om de uitslag van de presidentsverkiezingen in zijn voordeel aan te passen. Naast hem zijn er nog achttien andere verdachten. Iedereen heeft tot vandaag 12:00 uur (lokale tijd) om zich te melden bij de gevangenis.

Mugshot van Donald Trump in de gevangenis van Fulton County

© Fulton County Sheriff's Office

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen