article image Buitenland

Tweelingzusjes komen achter elkaars bestaan dankzij TikTok

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 26/01 16:15

Slachtoffer van illegale babyhandel

Een vrouw in Georgië deed nog niet zo heel lang een bijzondere ontdekking. De 21-jarige Ano Sartania blijkt namelijk een tweelingzus te hebben. Ook de tweelingzus, Amy Khvitia wist tot voor kort niet dat ze een tweelingzus had. "Alsof we in de spiegel keken", lieten de vrouwen na hun eerste ontmoeting weten.

De twee vrouwen werden bij hun geboorte gescheiden, maar woonden hun hele leven redelijk dichtbij elkaar. Toch liepen ze elkaar nooit tegen het lijf. Toen Ano op haar 12e meedeed aan een talentenjacht, werd het bij Amy thuis afgedaan als een dubbelganger die iedereen heeft.

Tot er eind 2021 door Amy een video werd gepost op TikTok. Vrienden van Ano stuurden het bericht door en de twee besloten tot op de bodem uit te zoeken hoe de vork in de steel zat. De twee bleken in hetzelfde ziekenhuis te zijn geboren, alleen niet op dezelfde dag.

Na een ontmoeting werden de families bevraagd. De moeder van de twee vrouwen bleek bij de geboorte in coma te zijn geraakt, waarna haar man de twee meisjes apart verkocht. Daarom hebben ze allebei een andere datum op hun geboorteakte.

Experts menen dat er meer dan honderdduizend baby's zijn verkocht in Georgië. Er wordt een grootschalig onderzoek gestart.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties