article image Buitenland © ANP

Vlaamse presentator Sven Pichal (44) vastgezet in omvangrijk misbruikonderzoek

Auteur
Auteur: Marijn Joop
Datum: 28/08 12:14

Nam dit weekend na 23 jaar om 'persoonlijke redenen' per direct ontslag

De prominente Vlaamse radio-dj Sven Pichal (44) zit vast in een omvangrijke kinderpornozaak. Pichal zou zijn aangehouden in een onderzoek naar beelden van kindermisbruik. Dat meldt de VRT. Het radioboegbeeld van diezelfde VRT nam dit weekend onverwacht om 'persoonlijke redenen' ontslag. Hij zit naar verluidt sinds vrijdag in voorarrest in de gevangenis van Turnhout.


Pichal was vanaf omstreeks 2000 tot afgelopen weekend een vertrouwd gezicht van de Vlaamse publieke omroep. De samenwerking tussen de VRT en de radiomaker is met zijn ontslag dit weekend al onmiddellijk beëindigd. ''Zaterdag hebben we van de raadsman van Sven Pichal bericht gekregen dat hij de samenwerking met VRT wilde stoppen, met onmiddellijke ingang en om persoonlijke redenen", aldus de VRT.

'Zwaar dossier'

Sven Pichal zou zijn aangehouden in een omvangrijk onderzoek waarbij meerdere verdachten zijn opgepakt. ''Wij horen dat het best een zwaar dossier zou zijn en dat de feiten ernstig zijn, dat hij daarom is aangehouden. Wellicht gaat het om bezit van beelden van misbruik, maar mogelijk zijn er nog andere kwalificaties'', schrijft VRT NWS, waar Pichal eveneens jarenlang werkzaam was.

De 44-jarige presentator maakte onder meer het consumentenprogramma De Inspecteur (Radio2) en het economische magazine De Markt (VRT NWS). Radio2 en de VRT gaan kijken hoe het verder moet met de programma's. Pichal geldt ook als prominent voorvechter van lhbti-rechten en was voorzitter van Het Roze Huis, een koepelorganisatie die opkomt voor deze groep, schrijft de NOS.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen