article image Buitenland

Wetenschappers: je ontbijt bepaalt hoe sexy je bent

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 09/03 07:00

Dus tóch de belangrijkste maaltijd van de dag

Het was lang een onderdeel in de wetenschap waar onderzoekers het maar niet over eens konden worden. Maar nu is voor eens en voor altijd beslecht dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Wat je eet bepaalt namelijk hoe sexy je bent.

Wetenschappers van de Universiteit van Montpellier onderzochten welke invloed je ontbijt op je sekshormonen heeft. Wat je eet kan volgens de onderzoekers daadwerkelijk effect hebben op hoe aantrekkelijk je bent. Een belangrijke vondst, menen de wetenschappers.

Voor het onderzoek is de aantrekkelijkheid van het gezicht van proefpersonen gemeten. Ze werden gemeten na hun ontbijt. Voor mannen gold dat ze aantrekkelijker werden na het eten van een vettig en eiwitrijk ontbijt met spek, worst en eieren. Voor vrouwen gold dat ook, al was dat wel in mindere mate.

Vrouwen moeten er vooral op letten dat ze de dag niet beginnen met geraffineerde koolhydraten, zoals croissants of cakejes. Daar worden ze juist onaantrekkelijker van. Het maakt niet uit of je dat dagelijks doet of eenmalig: volgens de wetenschappers heb je er na het ontbijt geen profijt van, meldt DailyMail.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties