article image Buitenland

Yungang Boeddhistische Grotten installeren toilet-timers

Auteur
Auteur: Kreikamp
Datum: 13/06 19:10

(achter)vooruitgang!

De Yungang Boeddhistische Grotten in China, bekend om de 51.000 beelden die in 252 grotten en nissen zijn uitgehouwen zo'n 1.500 jaar geleden, zijn zonder twijfel een spectaculaire attractie. Maar recentelijk krijgen de toiletten op deze UNESCO-werelderfgoedlocatie meer aandacht dan de grotten zelf.

Timers in de toiletten

Een recent gedeelde video op verschillende Chinese nieuws- en sociale media laat een reeks timers zien die boven de toilethokjes in een damestoilet zijn geïnstalleerd. Elk hokje heeft zijn eigen digitale teller. Wanneer een hokje onbezet is, toont het pixelachtige LED-scherm het woord "leeg" in groen. Als het hokje in gebruik is, toont het het aantal minuten en seconden dat de deur op slot is.

Reacties van bezoekers

Het originele filmpje werd naar verluidt gemaakt door een bezoeker die het naar de Xiaoxiang Morning Herald, een staatskrant, stuurde.

 "Ik vond het behoorlijk geavanceerd qua technologie, zo hoef je niet in de rij te staan of op een badkamerdeur te kloppen," citeerde de krant de bezoeker. "Maar ik vond het ook een beetje gênant. Het voelde alsof ik werd gecontroleerd."

Een medewerker van de attractie vertelde aan de krant dat de timers waren geïnstalleerd om het toegenomen aantal bezoekers aan te kunnen, inclusief de faciliteiten binnen de toeristische site. 

"Ze zijn er niet om de duur van je toiletgebruik te controleren en het is onmogelijk dat we iemand halverwege uit het toilet hokje zouden zetten. En we stellen geen tijdslimiet in van bijvoorbeeld vijf of tien minuten voor hoe lang iemand de toiletten kan gebruiken."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties