article image Buitenland © Videostill

Zien: Massaal boerenprotest in Brussel, politie zet traangas in

Auteur
Datum: 01/02 12:19

Gooien eieren, vuurwerk en rookbommen op de politie

In Brussel is rond de EU-top een boerenprotest aan de gang. De boeren demonstreren tegen landbouwregels die volgens hen te streng zijn. In het centrum van de stad zijn ongeregeldheden geweest. Volgens de politie zijn er vanmorgen zo’n duizend trekkers geteld in de stad.

Tekst gaat verder onder de video’s.

🇧🇪 Brussel: bij het Europees Parlement gebruikt de politie waterkanonnen en traangas tegen boze boeren. pic.twitter.com/PXH9njSVxt

— Kees (@Kees71234) February 1, 2024

🚨 #FarmersProtest #Brussels

No Farmers, No food, No future! pic.twitter.com/IYAjoseO3z

— Rob Roos MEP 🇳🇱 (@Rob_Roos) January 31, 2024

Ik hoop dat de boeren onze hoofdstad vandaag en de komende dagen volledig plat leggen. Ze zijn alvast goed gestart. Ze hebben dan ook lang genoeg braaf gewacht. Ik had vroeger ook een hekel aan stakingen maar het verschil met klassieke vakbondsacties is dat de boeren WEL willen… pic.twitter.com/DtYCKEtVFE

— Steven Arrazola de Oñate (@StevenArra) February 1, 2024

De boeren hebben zich verzameld in de Leopoldswijk, die deel uitmaakt van de Europese Wijk. Op het Luxemburgplein in de wijk hebben boeren brandjes aangestoken. Volgens HLN worden er eieren, vuurwerk en rookbommen naar de politie gegooid.

Op de binnen- en buitenringen van Brussel staan op dit moment files door trekkers op de weg. De autoriteiten verwachten de hele dag grote verkeersproblemen, niet alleen in en rond Brussel maar ook bij steden als Gent en Luik.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties