article image Buitenland

Zoon Steve Irwin fokt uiterst zeldzame schildpad voor de eerste keer

Auteur
Auteur: Redactie
Datum: 15/10 16:00

Het soort schildpad was door Steve zelf in 1990 ontdekt

Robert Irwin, de zoon van de overleden natuurbeschermer Steve Irwin, heeft onlangs het succesvol fokken van een zeldzame schildpadsoort gevierd die oorspronkelijk door zijn vader werd ontdekt in 1990.

Wie was Steve Irwin ook alweer?

Steve Irwin, bekend van zijn rol als Australische dierentuinbeheerder en natuur-gerichte mediapersoonlijkheid, heeft talloze generaties kinderen vermaakt en geïnformeerd met zijn natuur-georiënteerde televisieprogramma's, waaronder "The Crocodile Hunter."

Steve Irwin liep in 2006 een fatale verwonding op door een pijlstaartrog tijdens het filmen van een onderwaterprogramma op het Groot Barrièrerif. Hij wordt overleefd door zijn vrouw en co-ster in "The Crocodile Hunter," Terri Irwin, evenals hun twee kinderen, Bindi, die nu 25 jaar is, en hun 19-jarige zoon, Robert.

Zowel Bindi als Robert delen de diepe passie van hun ouders voor dieren en de natuurlijke wereld, en blijven educatieve inhoud verspreiden via televisieprogramma's en sociale media. 

Op zaterdag 14 oktober deelde Robert een video waarin hij te zien was terwijl hij een pas uitgekomen Elseya irwini-schildpad vasthield in Australia Zoo in Queensland. Deze zoetwatersoort staat ook wel bekend als "Irwin's schildpad" vanwege de oorspronkelijke ontdekking van deze zeldzame soort door Steve tijdens een boottocht met zijn vader, de natuurkenner Bob Irwin.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties