article image Films & Series

Danny Masterson uit That 70s Show veroordeeld tot dertig jaar cel wegens verkrachting

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 08/09 08:58

De acteur moet na ruim twintig jaar alsnog boeten voor zijn daden

Acteur Danny Masterson moet dertig jaar de cel in voor het verkrachten van twee vrouwen. Vorig jaar werd de zaak nietig verklaard, waarna de aanklagers opnieuw een zaak zijn gestart. Dit keer is Masterson wel schuldig bevonden.

De That 70s Show-acteur hoorde gisteren in de rechtbank dat hij dertig jaar cel krijgt voor de verkrachting van twee vrouwen in 2001 en 2003. Dat zou in zijn huis in Hollywood zijn gebeurd. Masterson zou ermee weg zijn gekomen dankzij steun van zijn kerk, Scientology. De vrouwen die hem van het misbruik beschuldigen, zijn oud-leden.

Volgens Masterson is hij onschuldig. Zijn advocaat claimt dat er tijdens het proces grote fouten zijn gemaakt. De 47-jarige acteur gaat daarom in hoger beroep tegen de uitspraak.

Masterson werd vooral bekend van de komedieserie That 70s Show, waarin hij als Steven Hyde te zien was. In 2017 kwam naar buiten dat er een onderzoek tegen de acteur liep. Netflix besloot de acteur uit de serie The Ranch te schrijven, waar hij met oud-collega Ashton Kutcher en Sam Elliot in te zien was.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties