article image Films & Series

Een kijkje in het leven van supermodellen in The Super Models op AppleTV+

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 20/09 20:00

Deze vier vrouwen waren de échte influencers

We leven in een tijdperk waarin influencers niet meer weg te denken zijn. Waar Paris Hilton en Kim Kardashian worden beschouwd als de eerste influencers, blijkt dat toch even wat anders te liggen. Want als we echt even terugkijken naar de popcultuur, zijn er eigenlijk vier vrouwen die we de original influencers kunnen noemen:
Christy Turlington, Cindy Crawford, Linda Evangelista en Naomi Campbell. Deze vrouwen braken in de jaren 90 door als model en worden ook wel als de eerste supermodellen gezien. En gezien de invloed die ze hebben gehad ook als influencers. Is toch een beetje wat influencers doen, invloed hebben.

En dat hadden deze vrouwen. Ze stonden op de voorkant van elk tijdschrift en iedere ontwerper wilde deze vrouwen op de catwalk. Ze zorgden voor een nieuw tijdperk in de modewereld. AppleTV+ heeft een documentaireserie gemaakt over dit bijzondere tijdperk dat we vermoedelijk nooit meer helemaal zullen herleven. Met oud en nieuw beeldmateriaal en heel veel interviews blikken we terug naar de jaren 90. De perfecte documentaire voor wie deze periode bewust heeft meegemaakt én perfect voor Gen Z, die dweept met dit decennium. Zolang we het schandalig dunne schoonheidsideaal in het vorige millennium kunnen laten, zijn wij fan.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties