article image Films & Series

Eerste trailer van remake The Crow (1994) gelanceerd

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 15/03 12:00

'Net Deadpool maar dan zonder grappen'

De nieuwe ideeën in Hollywood lijken een beetje op te drogen. Opnieuw staat er een remake van een oude film op de planning. Na jaren van problemen met planning en financiën, is de remake van The Crow na dertig jaar eindelijk klaar. 

The Crow is een verfilming van de gelijknamige comic. Eric en zijn vriendin Shelley worden vlak voor hun huwelijk op brute wijze vermoord. Na een jaar wordt Eric door een kraai tot leven gewekt en kan hij wraak gaan nemen op de mannen die de liefde van zijn leven hebben vermoord. Bill Skarsgård - die eerder een voortreffelijke Pennywise neerzette in de remake van IT - is als Eric te zien. Zangeres FKA Twigs speelt zijn verloofde Shelley.

Helemaal 2024-stijl

De nieuwe versie van de film lijkt een stuk meer opgepoetst dan de culthit uit 1994. Die film is een stuk duisterder en in gothic-stijl geschoten. De nieuwe variant is juist kleurrijker, strakker gestileerd en lijkt wat meer actie te hebben. 

Reacties op de trailer zijn niet mals. "Net Deadpool maar dan zonder de grappen", reageert iemand. Verschillende mensen vergelijken de nieuwe Eric Draven met Florida Joker, Machine Gun Kelly, een Soundcloud-rapper of "John Wick maar dan met schmink en vogels". Veel mensen zijn dankbaar dat de trailer al de hele film weggeeft. "Dit bespaart me de moeite de hele film te kijken." Volgens sommigen waardeer je het origineel ineens een stuk meer dankzij deze trailer.

Ook de originele Eric wordt geprezen. Tijdens de opnames van de film uit 1994, kwam acteur Brandon Lee om het leven. Hij werd aan het eind van de opnameperiode geraakt door een kogel. In het betreffende wapen had een losse flodder moeten zitten.

Meer remakes

Dit jaar staan er nog veel meer remakes van (cult)klassiekers op de planning. Tim Burton krijgt eindelijk zijn vervolg op Beetlejuice (1988, te huur bij Pathé Thuis). De regisseur is al sinds 1990 bezig om een deel twee te maken. In eerste instantie wilde hij Beetlejuice naar Hawaii sturen. Hoe de horrorkomedie anno 2024 eruit komt te zien, blijft nog even een mysterie. Wel is duidelijk dat Michael Keaton weer als de demon te zien is en ook Winona Ryder keert terug. 

Vier jaar eerder kwam de iconische film Karate Kid (te zien op Prime, ViaPlay en Pathé Thuis) uit. Daar kwamen al heel wat vervolgfilms van én de serie Cobra Kai (Netflix). Veertig jaar later komt er een nieuwe film waar ook nog weinig over bekend is. Vermoedelijk gaat het om een soft reboot. Eind dit jaar moet de film in de bioscopen draaien.

Ook komt er onder andere een 2024-versie van de film Twister. In de film uit 1996 gaan stormjagers tornado's achterna. Twisters - ja echt - wordt deze zomer in de bioscopen verwacht.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties