article image Films & Series

Filmtips: Twee klassieke Nederlandse oorlogsfilms nu te zien op Netflix en HBO

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 04/05 17:30

Hoog gewaardeerd op IMDb

Vanwege 5 mei en de dodenherdenking hebben HBO Max en Netflix twee hoog scorende klassiekers op IMDb geplaatst, wat zeker aanraders zijn indien je ze nog niet gezien hebt en je fan bent van oorlogsfilms. 

Riphagen

Riphagen is een Nederlandse film die sinds vandaag beschikbaar is op HBO Max met een 7.1 op IMDb. De serie biedt kijkers een gedetailleerde blik op een van de meest beruchte collaborateurs tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland: Dries Riphagen.

Geregisseerd door Pieter Kuijpers en geschreven door Thomas van der Ree en Paul Jan Nelissen, vertelt Riphagen het verhaal van Dries Riphagen, een meedogenloze en manipulatieve crimineel die nauwe banden had met zowel de Duitse bezetters als het Nederlandse verzet. De serie volgt zijn opkomst tot macht, zijn dubbelzinnige rol tijdens de oorlog en zijn uiteindelijke vlucht en ontsnapping aan gerechtigheid na de oorlog.

Met een indrukwekkende cast, waaronder Jeroen van Koningsbrugge in de rol van Dries Riphagen, biedt de serie een meeslepende kijk op een donkere periode in de Nederlandse geschiedenis. De cinematografie en productiewaarden dragen bij aan de realistische weergave van de tijd en de gebeurtenissen.

De Zaak Menten

Een andere historisch Nederlands drama, "De Zaak Menten", is nu beschikbaar voor streaming op Netflix. De film werpt een indringende blik op een van de meest spraakmakende rechtbankprocessen in Nederland van na de Tweede Wereldoorlog.

Gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen, vertelt "De Zaak Menten" het verhaal van journalist Hans Knoop, gespeeld door Guy Clemens, die vastberaden is om de waarheid te achterhalen achter de duistere praktijken van oorlogsmisdadiger Pieter Menten, vertolkt door Aus Greidanus Sr.

Geregisseerd door Tim Oliehoek, biedt de film een meeslepende kijk op de vastberadenheid van één man om gerechtigheid te vinden, zelfs wanneer hij wordt geconfronteerd met tegenstand van invloedrijke figuren en politieke druk.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties