article image Films & Series

Gebaseerd op Hitoshi Iwaaki's manga: 'Land of Tanabata

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 09/07 19:00

Eerste recensies: spannend en duister

Disney+ heeft recent de Japanse live-action serie 'Land of Tanabata' toegevoegd. Gebaseerd op de manga 'Tanabata no Kuni' van Hitoshi Iwaaki, bekend van de populaire 'Parasyte' manga, biedt deze serie een mix van sciencefiction en paranormale elementen. De hoofdrol wordt vertolkt door Kanata Hosoda, die de universiteitsstudent Yoji Minamimaru speelt. Yoji, bijgenaamd Nanmaru, beschikt over een unieke superkracht waarmee hij kleine gaten in alles kan maken, een vermogen dat cruciaal blijkt te zijn wanneer de wereld bedreigd wordt door een mysterieuze crisis.

De serie, die bestaat uit tien afleveringen, is geregisseerd door Takahide Sano, Hayato Kawai en Yūsuke Taki. De eerste drie afleveringen zijn op 4 juli 2024 in première gegaan op Disney+ en Hulu in de Verenigde Staten. Het verhaal begint met de verdwijning van een professor in folklore, waarna Yoji en zijn vrienden naar het dorp Marukami afreizen om de zaak te onderzoeken. Daar worden ze geconfronteerd met bovennatuurlijke gebeurtenissen tijdens een vreemde Tanabata-festival buiten het seizoen.

'Land of Tanabata' is gemengd ontvangen door critici. De visuele effecten en de spannende verhaallijn worden geprezen, maar de overgang tussen gewelddadige en humoristische scènes voelt soms geforceerd aan. IMDb-gebruikers hebben de serie een score van 7,5 gegeven, waarbij de duistere en brutale scènes in de eerste aflevering als hoogtepunt worden genoemd​. De serie is nu beschikbaar voor streaming op Disney+ en Hulu.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties