article image Films & Series

MustWatch: The Last Voyage of the Demeter in de bioscoop

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 11/08 20:15

Nieuwe look voor Dracula

Na het succes van Twilight, Interview with the Vampire, Dark Shadows, From Dusk Till Dawn, Underworld, Only Lovers Left Alive, Renfield, What We Do In The Shadows en uiteraard de klassieker Dracula kunnen we wel stellen dat de vampier nog steeds razend populair is. Als mythisch figuur, de meesten van ons zitten helemaal niet te wachten om letterlijk leeggezogen te worden door iemand die zichzelf kan veranderen in een vleermuis.

De basis voor de meeste verhalen, films en series is nog altijd Graaf Dracula van Bram Stoker, de Ierse schrijver die in 1897 het boek Dracula uitbracht. De wereldberoemde graaf heeft inmiddels vele vormen aangenomen en is meestal toch wel te beschrijven als een charmante man. In de film The Last Voyage of the Demeter is hij een stuk griezeliger dan we 'm doorgaans voorstellen. Deze nieuwe bioscooprelease is gebaseerd op het hoofdstuk Captain's Log uit Stoker's boek. Gevalletje tot 't eind op het puntje van je stoel.

We varen mee op het Russische schip Demeter, die privévracht vervoert. Er zijn 24 houten kratten aan boord die van Carpathia, een fictief land in de Balkan, naar Londen moeten. Er gebeuren steeds meer vreemde dingen en 'het even afkloppen' heeft al snel geen zin meer. Graaf Dracula is namelijk aan boord en hij heeft dorst. Je kunt wel raden wat hij allemaal doet voor een lekkere versnapering.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties