article image Films & Series

Peru woedend: Paddington in Peru opgenomen in Colombia

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 06/10 17:30

'Jullie nemen ons niet serieus'

In Peru zijn wetgevers woedend op de makers van de Paddington-films. Het derde deel in de reeks wordt namelijk grotendeels opgenomen in Colombia. Terwijl de film de titel 'Paddington in Peru' draagt.

Beertje Paddington is geboren in Peru maar vertrekt in het eerste deel van de liveaction films naar Londen om een gerenommeerd wetenschapper op te zoeken. Hij belandt bij de familie Brown. Ook in het tweede deel van de film woont hij nog bij deze familie. In de derde film gaat de beer terug naar zijn thuisland.

Als filmlocatie werd niet Peru, maar Colombia gekozen. Tot woede van wetgever Adriana Tudela. Men neemt Peru volgens het land niet serieus als filmland. Ook zijn er obstakels om voor het land te kiezen, waaronder een hoop bureaucratie, meldt The Guardian.

Een nieuw wetsvoorstel moet zorgen dat Peru aantrekkelijker wordt voor filmmakers. Daarmee haalt Tudela weer de woede van filmmakers uit haar land op de hals: het geld voor de nieuwe regeling zou ten koste gaan van geld voor films van makers van eigen bodem. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties