article image Films & Series

War Pony laat je het leven in een Amerikaans reservaat zien

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 03/10 20:00

Bij Pathé Thuis krijg je een inkijkje in het leven van Native Americans

We hebben het graag over The American Dream maar voor heel veel mensen die in het land wonen, is die droom helemaal nooit haalbaar. Een groep waarvoor dat geldt, zijn Native Americans. Je weet wel, de mensen die daar al woonden voordat de Europeanen besloten het land tot Amerika om te dopen. Onze voorouders zijn niet echt heel aardig geweest voor deze mensen en dat is nog steeds te merken.

Actrice Riley Keough en schrijver en producer Gina Gammell besloten daar een film over te maken. In 2016 speelde Keough in de film American Honey, onder andere opgenomen in het Pine Ridge Reservaat. Daar raakte ze bevriend met een aantal Native Americans, met wie ze besloot een film te maken over het leven daar. Ze vroeg schrijvers Franklin Sioux Bob en Bill Reddy - die in zo'n reservaat opgroeiden - de film te schrijven en acteurs Jojo Bapteise Whiting en Ladainian Crazy Thunder maken hun debuut.

De film vertelt hoe het is om op te groeien in de enorme armoede. Er wordt gestolen, gedeald, geheeld en gevochten. Niet echt The American Dream, dus. Deze indrukwekkende film is absoluut de moeite om te huren bij Pathé Thuis.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties