article image Virals

Johan Derksen over A12-blokkades: 'Zet waterkanon maar harder!'

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 29/09 12:00

'Elk protest kost de staat een miljoen'

Als het aan Johan Derksen ligt, kan het waterkanon dat ingezet wordt bij de A12-blokkades niet hard genoeg. "Het zijn klimaatdrammers, geen mensen die protesteren", liet hij gisteren weten in Vandaag Inside.

Derksen en de andere mannen aan tafel bij het programma zijn helemaal klaar met de protesten waarmee de A12 dagelijks wordt geblokkeerd door mensen van Extinction Rebellion. "Deze mensen, die realiseren zich niet dat iedere keer dat ze daar protesteren, kost de staat een miljoen", laat Derksen weten.

Volgens hem kost het huren van een waterkanon zo'n 500.000 euro. "En het is niet onvriendelijk bedoeld, maar ik denk dat ik namens de helft van Nederland spreek: hij stond meestal op sproeien. Maar van mij mag 'ie gewoon zo hard mogelijk aan, hoor. Gewoon van de straat spuiten, het is nou mooi geweest met die idioten."

Of de huur van het waterkanon echt zoveel kost, is niet duidelijk. Volgens Mannenpage betalen we een nulletje minder, namelijk 50.000 euro om een waterkanon van onze oosterburen te lenen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties