article image Virals

Man die per ongeluk als 'deskundige' op tv kwam eist geld van BBC

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 31/08 13:51

Was gewoon een sollicitant

Het was de dag die zijn leven voorgoed veranderde: de dag waarop Guy Goma in 2006 het gebouw van de BBC in liep voor een sollicitatie als IT-medewerker. Hij ging zitten in de wachtruimte en werd geroepen. Tot zijn grote schrik werd hij vervolgens niet naar een kantoor geleid, maar naar een studio met draaiende camera's. Plotseling zat Goma in het journaal, onterecht aangezien voor een deskundige. 

De fout van de BBC werd na een ongemakkelijk gesprek op live tv, waarin Goma zijn best deed zich voor te doen als de deskundige waarvoor men hem aanzag, ruiterlijk toegegeven. Later ging de Britse omroep zelfs met de blunder aan de haal, door het keer op keer te herhalen op tv en YouTube. Goma eist nu, 17 jaar later, een vergoeding van de BBC, voor al het geld dat er met zijn moment van ongemak verdiend is.

"Ze gebruiken het al bijna twintig jaar en ik heb er geen cent voor gekregen", liet de IT-specialist onlangs weten in een podcast. De baan waarvoor hij naar de BBC kwam kreeg hij niet, zelfs het gesprek dat hij zou hebben heeft niet plaatsgevonden.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties