article image Politiek © ANP

CDA schuift Kamerlid Henri Bontenbal naar voren als lijsttrekker

Auteur
Auteur: Marijn Joop
Datum: 14/08 14:56

Kan hij het CDA weer nieuw leven inblazen?

Ook het CDA heeft een nieuwe lijsttrekker. Kamerlid Henri Bontenbal (40) is maandagmiddag door de CDA-verenigingsraad unaniem gekozen als opvolger van Wopke Hoekstra. Het bestuur van de partij schoof Bontenbal dit weekend naar voren als de man die het CDA uit het slop moet gaan trekken.

De geboren en getogen Rotterdammer is een relatief nieuw gezicht. Hij trad in 2021 toe tot de Tweede Kamer. Bontenbal werkte daarvoor bij het Wetenschappelijk Instituut van het CDA als natuurkundige en is gespecialiseerd in energie en duurzaamheid.

Het CDA staat er na een teleurstellend aantal stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 (15 zetels) en een dramatische uitslag bij de Provinciale Statenverkiezingen van afgelopen voorjaar, erg slecht voor. Het is dus nog maar de vraag of de partij na de verkiezingen in november überhaupt in aanmerking komt voor kabinetsdeelname. En de kans dat CDA de premier mag gaan leveren lijkt al helemaal nihil. Maar als dat wel gebeurt, dan moet Bontenbal het gaan doen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties