article image Politiek

Clash tussen Groenlinks-Pvda en Wilders na WNL-optreden Jesse Klaver

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 08/04 18:10

'Als Rösenmoller tegen Fortuyn. We weten hoe dat afliep'

Op X ruziën Kamerleden van Groenlinks-PvdA met Geert Wilders nadat hij een X-post had geplaatst als reactie op Jesse Klaver zijn betoog bij WNL. Klaver had bij presentator Rick Nieman aan tafel gezegd dat Wilders pro-Russische propaganda uitspreekt, waarna Wilders hem een 'smerige ophitser' noemde op X. 

"Als Rösenmoller tegen Fortuyn. We weten hoe dat afliep", schreef Wilders in hetzelfde bericht op X. Hiermee verwijst hij naar de moord op Fortuyn. De oud-voorman van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) werd in 2002 vermoord door een milieuactivist. 

Het bericht zet kwaad bloed bij Kamerleden van GroenLinks-PvdA, waaronder Suzanne Kröger. "De man die het paar dagen terug nog had over dat Nederland “bezet gebied” lijkt. Met je ophitsen", schrijft het Kamerlid op X. Ook fractievoorzitter Frans Timmermans uit kritiek op de PVV-leider: "Wilders krijgt inhoudelijke kritiek, Wilders slaat terug met een belediging. Altijd de man, nooit de bal. Het beste bewijs dat de kritiek klopt", schrijft Timmermans. Zie de X-berichten hieronder.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties