article image Politiek

De opvallendste politieke videos van afgelopen week

Auteur
Auteur: Redactie
Datum: 05/11 13:30

Deze week, onder andere: Geert reageert op een van zijn tweets over het Verenigd Koninkrijk bij omroep WNL

Welkom bij weer een weekoverzicht van de politieke social media. In deze reeks creëren we een overzicht van de virale trends en belangrijkste gebeurtenissen op de sociale kanalen van en over de politieke partijen.

Naar aanloop van de verkiezingen 22 november zullen we hier wekelijks de opmerkelijkste momenten, campagnestrategieën, online debatten en/of betogen overzichtelijk op een rij zetten zodat u kan zien wat er speelde over de politiek op de socials:

De trending politieke video's van afgelopen week:

Geert Wilders reageerde op een tweet van hem bij omroep WNL, waarin hij aangaf dat hij niet zou accepteren dat grote groepen moslims op straat zouden gaan bidden.

Dilan Yeşilgöz-Zegerius legt aan Caroline van der Plas uit wat de concrete plannen van de VVD zijn om het immigratieprobleem aan te pakken en ervoor te zorgen dat Nederland niet aantrekkelijker is dan andere landen om naartoe te gaan.

Frans Timmermans betoogde gepassioneerd over het mooiste wat hij heeft meegemaakt sinds hij kamerlid is geworden in 1998, namelijk dat Nederland een gidsland is op het gebied van LGBTIQ- en vrouwenrechten, en Nederland moet de moed blijven hebben om een gidsland te blijven voor die rechten

Tot slot, het is bijna niemand ontgaan dat Thierry Baudet tijdens een livestream niet wist wat non-binair betekent, en beweerde vervolgens dat dit niet bestaat. Deze omstreden opvatting zorgde ervoor dat hij viraal ging in vrijwel alle Nederlandse media.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties