article image Politiek

Deurwaarders veilen koffieautomaat en koelkast van Belgische staatssecretaris

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 12/01 09:15

'Had ze maar beter haar best moeten doen om asielzoekers op te vangen'

Een babbeltje bij de koffiemachine zit er voor de Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor niet meer in. Deurwaarders hebben de automaat en de koelkast van de bewindsvrouw in beslag genomen.

De reden is dat De Moor al twee jaar de dwangsommen niet betaalt die rechters haar opleggen. Asielzoekers worden tijdens hun asielaanvraag niet opgevangen, terwijl EU-landen dat wel verplicht zijn. De Belgische staat is tot nu toe al meer dan 9000 keer veroordeeld om het niet bieden van onderdak aan asielzoekers tijdens hun aanvraag.

Veel mannelijke asielzoekers slapen al tijden op straat in Brussel, meldt het AD. Een aantal van hen is met een advocaat in de arm naar de rechter gestapt, waar ze gelijk kregen. In totaal moet de Belgische staat honderden miljoenen betalen, wat de regering weigert.

Na een hoger beroep - vorig jaar meldde zich ook al een deurwaarder op het kantoor van De Moor - mogen deurwaarders nu toch spullen gaan ophalen. Meubels de niet noodzakelijk zijn voor de administratie en de werking van het kabinet, worden opgehaald en later vandaag geveild.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties