article image Politiek

Ergernissen in formatie: BBB snapt weinig van financiën

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 26/01 14:00

Meer gratis bier!

Op het gebied van financiën loopt het nog niet helemaal soepel in de formatie. Dat heeft er vooral mee te maken dat de BBB geen kaas gegeten lijkt te hebben van de centen. De Telegraaf meldt dat bronnen een gebrek aan kennis bij de partij zien.

De BBB heeft Henk Vermeer gestuurd als financiële onderhandelaar. Hij laat weten dat de financiën de afgelopen jaren geen prioriteit zijn geweest bij de partij. Tegelijk zegt hij dat hij verder wil kijken dan de modellenwerkelijkheid.

Daarmee bedoelt hij dat de partij vindt dat er te veel naar een modellenwerkelijkheid wordt geleefd. Er wordt in die werkelijkheid gekeken naar wat bepaalde maatregelen kosten en niet wat ze opleveren, zegt Vermeer. Al moet hij daarbij wel bekennen dat hij geen econoom is en dat partijleider Caroline van der Plas dyscalculie heeft.

Het zorgt in elk geval voor frustratie tijdens de onderhandelingen. De vragen van de BBB zouden van zodanig laag niveau zijn, dat ze voor opgetrokken wenkbrauwen zorgden. Vooral Omtzigt zou twijfels hebben.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties