article image Politiek

Klaas Dijkhoff wordt geen lijsttrekker VVD

Auteur
Auteur: Arjan
Datum: 11/07 09:23

'Want dan moet ik alles opofferen'

Voormalig VVD-minister Klaas Dijkhoff is niet beschikbaar voor het lijsttrekkerschap van de VVD. Dat zei hij maandagavond bij het televisieprogramma Op1. ‘’Al eerder heb ik aangegeven dat dit de komende 15 jaar niet in mijn plannen zit. Ik heb mijn keuze gemaakt om niet fulltime politicus te zijn, want dan moet ik alles opofferen. Ik vind voor mij persoonlijk hoe ik bijvoorbeeld vader wil zijn niet te combineren met het beeld dat ik heb van wat een premier zou moeten leveren’’, zei hij aan de talkshowtafel.

Dijkhoff werd lange tijd als kroonprins van de liberalen gezien. Hij besloot in 2020 om de politiek te verlaten. Ook toen gaf de VVD’er aan dat de impact op zijn gezin te groot was.

Dilan Yesilgöz

Nu Klaas Dijkhoff niet meer beschikbaar is als lijsttrekker kijken veel liberalen naar zijn partijgenote Dilan Yesilgöz. Zo bleek maandag uit een flitspeiling van EenVandaag dat driekwart van de VVD-kiezers (75 procent) haar een geschikte kandidaat zou vinden. De voormalig-minister van Justitie en Veiligheid heeft nog niet gereageerd op de strijd om het lijsttrekkerschap. Yesilgöz leidde de asielgesprekken van de afgelopen maanden. Waardoor zei het terugdringen van de asielinstroom goed zou kunnen inzetten tijdens de verkiezingscampagne.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties