article image Politiek

Meerdere D66-Kamerleden naar Brussel voor een baantje

Auteur
Datum: 12/09 17:19

Baantje in Den Haag alles behalve zeker

Nu D66-Kamerleden alles behalve zeker zijn van een plekje in het Haagse, overwegen steeds meer van hen een gooi te doen naar een zetel in het Europees Parlement, schrijft De Telegraaf. Of het de sociaal-liberalen lukt om meer zetels te halen dan de vorige keer is nog maar de vraag. Bij de vorige verkiezingen haalde de partij twee zetels. Met de komst van de pro-Europese ‘bondgenoten’ van Volt is het nog maar de vraag of het D66 lukt om meer kiezers naar zich toe te trekken.

Lijsttrekker 

Op dit moment is nog niet bekend wie de kar gaat trekken in Brussel. Sophie in ’t Veld, die tijdens 4 Europese parlementsverkiezingen lijsttrekker was voor D66, verliet deze zomer plots de partij en maakte de overstap naar Volt. Ze liet weten teleurgesteld te zijn in de Europese koers van de partij.

De overgebleven Europarlementariër, Samira Rafaela, is deze week gestart met haar campagne voor het lijsttrekkerschap. Ook lobbyt voormalig Europarlementariër Gerben jan-Gerbrandy voor het lijsttrekkerschap. Volgens de krant is hij actief bij lobbykantoor Publyon, het voormalige bedrijf van D66’er Frans van Dimmelen.

Kamerlid Salima Belhaj staat op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer op plek 10, maar wil ook lijsttrekker worden tijdens de Europese verkiezingen van volgend jaar. Kamerlid Raoul Boucke, die eerder werkte als diplomaat bij de permanente vertegenwoordiging van Nederland bij de EU, doet ook een gooi naar een zetel in het Europarlement

Het gaat niet goed met D66 in de peilingen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen