article image Politiek

Mona Keijzer (BBB): ‘Jodenhaat onderdeel islamitische cultuur’-uitspraak gebaseerd op feiten

Auteur
Datum: 25/05 14:00

'Vrijheid van meningsuiting is een van de pijlers onder onze democratische rechtstaat. Die moet, net als de Joden in Nederland, worden beschermd'

BBB-Kamerlid Mona Keijzer heeft gereageerd op de aangifte die tegen haar ligt na de uitspraak dat Jodenhaat ‘bijna onderdeel is van de islamitische cultuur’. In een reactie schrijft Keijzer dat haar uitspraak op feiten en cijfers is gebaseerd. 

Kijk hier het spraakmakende fragment terug.

‘’De BBB maakt zich zorgen over Jodenhaat en het aantal antisemitische incidenten in ons land dat de laatste maanden enorm is gestegen’’, aldus Keijzer. ‘’Wij strijden daartegen en wij strijden voor de vrijheid om problemen te benoemen en doen dat onderbouwd met feiten en cijfers. Wij zijn blij met de paragraaf over integratie in het hoofdlijnenakkoord en staan daar vol achter. Vrijheid van meningsuiting is een van de pijlers onder onze democratische rechtstaat. Die moet, net als de Joden in Nederland, worden beschermd.’’ 

Uit een onderzoek van het Arab Center for Research and Policy Studies blijkt volgens de coalitiepartij dat 67 procent van de mensen in islamitische landen de gruwelijke slachtpartij van Hamas op 7 oktober een ‘legitieme verzetsoperatie’ vond. 

Sophie en Jeroen 

Keijzer deed haar uitspraak in de BNNVARA-talkshow Sophie en Jeroen. Een groep moslims heeft vrijdag laten weten aangifte te hebben gedaan tegen het BBB-fractielid. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties