article image Politiek

Oeps! Biden haalt Mexico en Egypte meermaals door elkaar

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 09/02 14:15

President van Amerika vindt zichzelf nog steeds de meest geschikte persoon voor de baan

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zichzelf niet op een lekkere manier in de kijker gespeeld. Hij stond de pers te woord en claimde dat zijn geheugen prima is, maar haalde vervolgens wel tot twee keer toe de Mexicaanse en Egyptische presidenten door elkaar.

Biden wordt niet vervolgd voor het mee naar huis nemen van geheime documenten, werd gisteren bekend. Onderzoeker Robert Hur meent dat de president de documenten niet opzettelijk mee naar huis heeft genomen. De conclusie van Hur was dat het geen zin heeft om Biden te vervolgen vanwege 'zijn mentale staat'. 

Vannacht gaf Biden op het laatste moment een toespraak waarin hij aangaf dat er niets mis is met zijn geheugen. Op een vraag van een journalist of hij niet te oud is om opnieuw president te worden, reageerde hij dat hij de meest gekwalificeerde persoon van Amerika is om president te worden.

In de laatste tien minuten leek hij dat statement alweer tegen te spreken. In een antwoord op een vraag over hulp aan de Gazastrook noemde hij twee keer 'de president van Mexico' waar hij 'de president van Egypte had moeten zeggen. Hij zei dat Mexico grenst aan de Gazastrook en noemde de Egyptische president Bibi in plaats van Ek-Sisi.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties