article image Politiek

Omtzigt noemt eigen handelen in formatie 'niet chic'

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 12/02 11:30

Meldt zich voor gesprek met Plasterk

Pieter Omtzigt is maandag teruggekeerd naar Den Haag voor een "laatste" gesprek met informateur Ronald Plasterk. Tegenover de pers noemde de NSC-voorman zijn eigen handelen bij het verlaten van de gesprekken "niet chic". "Dat gaat weleens als je een nieuwe, jonge partij bent."

Voor de rest blijft Omtzigt bij zijn keuze om deze ronde van de formatie voor gezien te houden. Hij benadrukte dat Plasterk te laat is gekomen met in zijn ogen essentiële financiële informatie. "Je kunt niet over financiën spreken als je de informatie waar we om gevraagd hadden niet hebt."

Die informatie kwam te laat, vindt Omtzigt. Het vormde de druppel die de emmer deed overlopen. NSC begon mogelijk al met weinig enthousiasme aan de gesprekken met BBB, VVD en PVV. Vorige week meldde Omtzigt al dat een optelsom van verschillende ergernissen voorafging aan het besluit om te stoppen.

"De financiële documenten waren de de druppel die de emmer deed overlopen."@LaurensSlooijer vraagt: de andere partijen liepen hier ook tegen aan, maar die bleven wel komen?

"Er stonden geen gesprekken meer gepland. Door nieuwe stukken moet je opnieuw beginnen."

(3/3) pic.twitter.com/VqK0EE8RTo

— Sam Hagens (@SamHvNL) February 12, 2024

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties