article image Politiek

Thierry Baudet: 'Jammer dat apartheid Zuid-Afrika stopte'

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 22/01 09:41

'Apartheid jammer genoeg niet meer te handhaven'

Tweede Kamerlid Thierry Baudet heeft op een bijeenkomst van Forum voor Democratie in Vlaanderen zijn ongenoegen geuit over de afschaffing van de apartheid in Zuid-Afrika. De op rassenleer gebaseerde regels waren volgens Baudet "jammer genoeg niet meer te handhaven" in het Zuid-Afrika van eind jaren '80. Baudet deed de uitspraken toen vanuit de zaal een vraag werd gesteld over het Afrikaanse land. 

Volgens Baudet is er destijds nooit een goede oplossing gekomen voor de sociale spanningen in Zuid-Afrika. "Ze moesten het land aan de zwarten geven. Wat ze hadden moeten doen, is zeggen 'wij pakken een deel'. In plaats daarvan hebben ze het hele land aan de zwarten gegeven", aldus de FvD-leider.

Het verhaal van Baudet gaat nog eventjes door. "Over tien jaar wonen er geen blanken meer in Zuid-Afrika. Dat is natuurlijk verschrikkelijk. Het was het meest welvarende land op aarde. We waren daar geweldig bezig. Of er moet nog een soort onafhankelijkheidsoorlog komen, maar als dat er niet komt worden wij daar allemaal weggejaagd. Dan zal ook dat deel van de wereld niet meer van het licht van ons bestaan kunnen genieten."

FvD Vlaanderen

Baudet lanceerde afgelopen week de Vlaamse tak van zijn partij. De politicus zegt het raar te vinden dat Vlaanderen bij België hoort. "We zijn onderdeel van eenzelfde natie, we hebben 600 jaar geleden eenzelfde beweging gestart", aldus Baudet.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties