article image Politiek

Timmermans is klaar om te onderhandelen als deze formatie mislukt

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 18/04 19:30

'Timmermans vindt dat er na bijna 150 dagen nog weinig voortgang zichtbaar is, terwijl er veel problemen blijven liggen'

Frans Timmermans, fractievoorzitter van GroenLinks-PvdA, is bereid om te onderhandelen als dit formatieviertal er niet uitkomt. Dat zegt hij in een gesprek met Nieuwsuur.

Hij wil absoluut niet in zee met de PVV, maar als de VVD belt, dan staat GroenLinks-PvdA klaar. "Ik zal dan niet meteen de deur dichtgooien", zegt Timmermans. 

Frans Timmermans gaf eerder aan dat GL-PvdA voorlopig geen rol speelt in de formatie en dat de vier rechtse partijen het onderling moeten zien te regelen. "Nu hij ziet dat het lang duurt, begint dat beeld te kantelen. Timmermans vindt dat er na bijna 150 dagen nog weinig voortgang zichtbaar is, terwijl er veel problemen blijven liggen. En ondertussen is Timmermans in zijn oppositierol vrij onzichtbaar", zegt politiek duider Arjan Noorlander.

Timmermans wilde eigenlijk premier worden. "Dat is de ambitie die ik had. Ik dacht dat wij de grootste beweging in Nederland zouden kunnen worden." Dat liep echter anders, want Timmermans zit nu in de oppositie. Dat was even wennen, zegt hij. "Het is allemaal veel, veel harder geworden. Vroeger speelde je op de bal, niet de man. Nu is het vaak andersom. Daar moet ik heel erg aan wennen en ik vind het niet leuk."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties