article image Politiek © Talpa

Toeval? NSC ziet na formatiebreuk bijna evenveel opzeggingen als nieuwe aanmeldingen

Auteur
Datum: 23/02 12:00

380 opzeggingen, maar tegelijkertijd ongeveer evenveel nieuwe aanmeldingen

Het Nieuw Sociaal Contract (NSC) van Pieter Omtzigt heeft sinds het klappen van de formatiegesprekken met PVV, VVD en BBB honderden opzeggingen én aanmeldingen ontvangen. Dat vertelt partijvoorzitter Bert van Boggelen donderdagavond op een ledenbijeenkomst in Breukelen. Het is de tweede bijeenkomst in een week tijd.

‘’De helft was ontevreden en dacht: kom op, het land moet bestuurd worden. En die andere helft was eigenlijk wel opgelucht’’, aldus de voorzitter.

Dat de NSC-leden erg wisselend denken over de formatiebreuk, blijkt ook uit de ontwikkelingen in het ledenbestand. Sinds het vertrek van de formatietafel zeiden 450 leden hun lidmaatschap op, maar tegelijkertijd kreeg de partij ook evenveel nieuwe aanmeldingen, vertelt de voorzitter. De administratieve afdeling van de partij spreekt van een klein verschil: het zou om 380 opzeggingen gaan en 430 aanmeldingen.

Rechtsstatelijkheid

Aan het verhaal van Pieter Omtzigt is weinig veranderd. Hij spreekt nog altijd van de ‘’te grote rechtstatelijke afstand’’ met de PVV van Geert Wilders. Omtzigt is enthousiast over de nieuwe informateur Kim Putters, zegt hij tegen zijn leden. NSC houdt nog altijd de deur dicht voor een meerderheids- of minderheidskabinet met de PVV.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties