article image Politiek

Van der Plas heeft het moeilijk tijdens Telegraaf-interview: ‘Henk, googel even’

Auteur
Datum: 28/10 13:00

'Weet ik veel. Misschien Duitsland'

Veel mensen reageren zaterdag verontwaardigd op het verkiezingsinterview van BBB-voorvrouw Caroline van der Plas in De Telegraaf. In het interview, gepubliceerd door Telegraaf-journalisten Pepijn van den Brink en Wouter de Winther, heeft Van der Plas opnieuw moeite met de financiële dekking van haar plannen.

Uithaal naar Omtzigt 

Meteen aan het begin van het kranteninterview haalt de BBB-voorvrouw uit naar Pieter Omtzigt. Als de T. haar vraagt of de voorman van Nieuw Sociaal Contract ‘’een betere kandidaat’’ is, antwoordt Caroline:

Als ik mensen spreek – en echt niet alleen maar in mijn eigen echo-kamer – hoor ik weinig mensen over stemmen op Pieter Omtzigt. Mijn gevoel is dat we in de peilingen worden onderschat.

Verder in het interview zegt de BBB-voorvrouw:

Ik weet al langer dat Pieter heel erg kritisch is op de intensieve veehouderij. Het is echt D66-taal, Wakker Dier-taal! Partij voor de Dieren! Ik denk dat Pieter over de intensieve veehouderij aan de activistische kant staat.

Financiële dekking 

Later in het interview, als een van de journalisten vraagt waar het geld voor haar plannen vandaan moet komen, komt Van der Plas moeilijk uit haar woorden.

Reactie 

Caroline van der Plas heeft op X gereageerd op het interview. Volgens haar was het een interview ‘’zonder door spindoctors geproduceerde antwoorden’’.

Eerder ontstond er al ophef over een ongedekte motie van Caroline van der Plas.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties