article image Politiek

Verkenner-gate: PVV'ers Van Strien en Marjolein Faber hielden aangiften bewust achter voor Wilders

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 29/11 07:04

Gerommel bij de verkiezingswinnaars

Gom van Strien heeft bewust niet aan Geert Wilders gemeld dat hij was aangeklaagd voor oplichting en verduistering. Dat blijkt uit een interview van Van Strien met de Telegraaf. Van Strien werd vorige week aangesteld als verkenner in de kabinetsformatie, maar besloot op de eerste werkdag ontslag te nemen vanwege de rond zijn verleden ontstane onrust. De PVV-senator is vorig jaar aangeklaagd door UMC Utrecht en een dochterbedrijf van het universitaire ziekenhuis.

De aangiften zijn voor Wilders verzwegen in overleg met Marjolein Faber, fractievoorzitter voor de PVV in de Eerste Kamer. "Zij vroeg: wat ga je doen? Ik heb haar op de hoogte gehouden. Zij heeft dat ook niet gecommuniceerd met Geert. In mijn naïviteit heb ik het niet gemeld aan Geert, maar dat had ik wel moeten doen", vertelt Van Strien in de Telegraaf. Er is uiteindelijk bewust gekozen het niet te melden. "Onze conclusie was: daar gaan we Geert niet mee lastigvallen. Eerst maar eens wachten wat er met de aangifte gebeurt. Vervolgens gebeurde er niks en is er nooit meer over gesproken."

Marjolein Faber is bij de verkiezingen op 22 november verkozen als lid van de Tweede Kamer. Naar verwachting zal Gom van Strien haar opvolgen als fractievoorzitter in de senaat. "Dat gaat gewoon door. Ik word gekozen door de senaatsfractie, dat staat niet ter discussie. Ik heb een politieke fout gemaakt, maar daarvoor treed je niet af als senator."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties