article image Politiek

Video: Ophef over 'antisemitische' uitspraken tijdens congres van GroenLinks

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 20/04 14:30

Mensen vergelijken zionisme met racisme

Tijdens het partijcongres van GroenLinks-PvdA in Apeldoorn kregen leden de gelegenheid om hun standpunt kenbaar te maken over kwesties zoals Israël en Palestina. De partij is van plan om een motie in te dienen die beoogt meer ruimte te creëren voor kritiek op het beleid van Israël. Leden bespraken de motie tijdens het congres en gaven hun mening erover. 

Op X is veel ophef ontsaan nadat een man controversiële uitspraken deed over zionisme. Hij kreeg aanvankelijk 30 seconden de kans om zijn mening te uiten over de motie, maar zijn betoog werd onderbroken toen hij beweerde dat zionisme gelijkstaat aan racisme. De dagvoorzitter nam uiteindelijk de microfoon van hem weg, waardoor hij zijn betoog niet kon voortzetten. Desondanks gaf hij niet op en ging hij in discussie met de vrouw die de microfoon uit zijn handen griste. "Als een ideologie zegt: wij kunnen alleen voorbestaan als we leven in een staat die alleen maar mensen heeft die eruit zien zoals ik, joods, dan is dat toch racistisch?" De vrouw zegt vervolgens dat ze die discussie niet wil voeren tijdens het congres. "Ik vraag je alleen om na te denken over de woorden die je kiest."

Ondanks het feit dat de organisator kritisch was op de woorden van de jongen, is er nog steeds kritiek op de partij. "Het antisemitisme tiert alweer welig op het GroenLinks-PvdA congres. Door samen te gaan met de extremisten van GroenLinks heeft de PvdA zijn eigen graf gegraven", schrijft Eelco van Hoecke op X.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties