article image Politiek

Video: Wilders waarschuwt in Hongarije voor wokisme, immigratie en cultuurrelativisme

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 26/04 16:30

'Houdt 'verantwoordelijke' speech op conservatief congres in Hongarije'

PVV-leider Geert Wilders gaf een speech op de Conservative Political Action Conference (CPAC) in Hongarije. In zijn speech waarschuwde hij onder meer voor de immigratie uit Afrikaanse landen, het wokisme en cultuurrelativisme. Dit zijn volgens hem invloeden die de 'joods-christelijke' culturen en samenlevingen van Europese landen in gevaar brengen. 

Daarnaast zegt de PVV-leider in zijn toespraak dat kiezers genoeg hebben van de "politiek van open grenzen en massa-immigratie" en adviseert hij politici in de zaal om hier een 'stop' tegen te zeggen. 

Aan het begin van de speech sprak Wilders ook nog even over de formatie. "Ik richt mij even tot de Nederlandse journalisten", zei hij. "Die denken dat ik met uitspraken de onderhandelingen in gevaar ga brengen. Maar dat zal ik niet doen. Een grote partij zijn brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee." Hij zei dat hij hoopt dat de onderhandelingen met VVD, NSC en BBB slagen.

De CPAC, waar Wilders zijn toespraak geeft, is een samenkomst van ultraconservatieve politici van over de hele wereld, geïnspireerd door de CPAC in de Verenigde Staten. Voormalig president Trump richtte zich via een videoboodschap tot zijn politieke bondgenoten in Hongarije. De Hongaarse premier Orbán trad op als gastheer van het evenement.

Zie hier de gehele speech: 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties