article image Politiek © ANP

Volt's Visie: Een Verenigde Staten van Europa met Europese Minister-President

Auteur
Auteur: Redactie
Datum: 05/09 21:30

Als het aan Volt's Laurens Dassen ligt wel

Volt heeft vandaag haar verkiezingsconcept Het verkiezingsprogramma zal ter stemming aan de leden worden voorgelegd op het congres van 23 september.

Het verkiezingsconcept van Volt kan worden samengevat als een pan-Europese, pro-Europese en progressieve beweging die streeft naar meer Europese samenwerking en integratie. Volt wil een gemeenschappelijke politieke beweging zijn die actief is in verschillende Europese landen en zich richt op de volgende kernpunten:
  1. Europese Samenwerking: Volt pleit voor verdere Europese integratie en samenwerking op verschillende gebieden, waaronder economie, klimaatbeleid, migratie en veiligheid.
  2. Progressief Beleid: Volt staat voor progressieve beleidsmaatregelen op het gebied van klimaatverandering, sociale rechtvaardigheid, gendergelijkheid, onderwijs en gezondheidszorg.
  3. Burgerparticipatie: Volt hecht veel waarde aan directe democratie en betrokkenheid van burgers bij politieke besluitvorming. Ze streven naar meer transparantie en openheid in de politiek.
  4. Pan-Europese Identiteit: Volt probeert een gemeenschappelijke pan-Europese identiteit te bevorderen en te benadrukken dat Europese burgers meer gemeen hebben dan wat hen verdeelt.
  5. Lokale Verankering: Volt wil ook lokaal verankerd zijn en zich inzetten voor lokale gemeenschappen in de verschillende Europese landen waarin ze actief zijn.
Over het algemeen is Volt een partij die zich inzet voor een sterker, progressiever en meer verenigd Europa, en ze proberen dit doel te bereiken door deel te nemen aan verkiezingen in verschillende Europese landen. In totaal is volt nu al actief in 30 landen.

Bij Dit is de Dag EO: Dassen legt visie uit op Verenigde Staten van Europa

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties