article image Politiek

Zien: Senator haalt uit naar Hans Vijlbrief (D66) vanwege 'arrogante' houding

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 16/04 20:00

Tijdens de behandeling van de gaswet in Eerste Kamer

Nadat Hans Vijlbrief (D66) aan het begin van de maand zei dat hij zou gaan stoppen als het besluit over gaswinning in Groningen nog langer wordt uitgesteld, laat Senator Martin van Rooijen (50PLUS) nu van zich horen: "Nou, als u het niet meer leuk vindt, ga u gang", zegt hij tegen Vijlbrief. Van Rooijen zegt dit tijdens de behandeling van de gaswet, twee weken nadat Vijlbrief zich emotioneel uitliet over het feit dat de behandeling werd uitgesteld. 

Er had namelijk aan het begin van de maand al over de wet gestemd moeten worden, maar toen vroegen de fracties van BBB, VVD, PVV, JA21 en 50Plus om uitstel van de behandeling van de wet. De partijen wilden eerst meer informatie voordat ze over de wet gaan stemmen.

Van Rooijen verwijst tijdens zijn betoog naar het interne rapport van D66, waaruit blijkt dat de partij te 'betweterig' is. Hij spreekt Vijlbrief aan op zijn eigen houding. "De reactie van de staatssecretaris was niet alleen betweterig, maar zelfs arrogant, richting minachting voor het parlement." 

Bekijk zijn hele betoog hier: 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties