article image Rich & famous © Instagram/megandesaever

Ex on the Beach-ster Megan (24) krijgt celstraf voor fraude en oplichting

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 19/04 13:57

Kwam vorig jaar al in de problemen toen ze tijdens een interview zei geen belasting te betalen

Influencer Megan Desaever (24) en haar vader zijn schuldig bevonden aan fraude en gesjoemel met coronasteun in hun voormalige horecazaak Carlito’s in het Belgische Oostende. De twintiger, bekend van haar deelname aan Ex on the beach: double dutch en Temptation Island, kwam vorig jaar in het nieuws toen ze tijdens een interview vertelde geen belasting te betalen over haar OnlyFans-inkomsten. Justitie in België startte een fiscaal onderzoek, terwijl er ook al een onderzoek liep naar onregelmatigheden in Carlito’s.

Tekst gaat verder onder de video. 

Stroman

De vader van Megan werd in het verleden al 35 keer veroordeeld voor misdrijven rond zijn eerdere horecazaken in Oostende. In 2018 kreeg K. een beroepsverbod van twee jaar opgelegd, maar die legde hij na zijn vrijlating uit de gevangenis gewoon naast zich neer. Hij wist zijn beroepsverbod te omzeilen doordat zijn dochter Megan op papier de bedrijfsleider was van Carlito’s. In een politieverhoor gaf de influencer toe dat ze in ruil voor een ‘zakcentje’ optrad voor haar vader als zogenaamde eigenaresse. ‘’Op papier werkte ik er als zelfstandige, maar eigenlijk deed ik er niets’’, verklaarde ze. 

Na verder onderzoek bleken de twee ook te sjoemelen met coronasteun. Zo ontving Megan een steunbedrag terwijl ze de zaak in de praktijk niet runde. Ze sluisde het geld door naar de rekening van haar vader. 

Straffen

Megan beweerde dat ze in de val werd gelokt door haar vader. ‘’Jong, naïef en onbezonnen’’, aldus haar advocaat. K. ontkende dat hij zijn beroepsverbod wilde omzeilen. ‘’Hij had zelfs geen kennis van een dergelijk verbod’’, stelt zijn advocaat. 

K. kreeg een celstraf van vijftien maanden opgelegd en 8.000 euro boete. Megan kreeg een voorwaardelijke celstraf van tien maanden en een geldboete van 8.000 euro opgelegd. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties