article image Rich & famous © Screenshot video Anti-Hero

Lucratief baantje: 100.000 dollar bonus voor chauffeurs Taylor Swift

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 11/08 10:30

Incluis handgeschreven briefje als bedankje

De vrachtwagenchauffeurs die tijdens de tour van Taylor Swift de spullen van de zangeres vervoeren, kregen een leuke verrassing. De zangeres gaf de medewerkers een bonus van maar liefst 100.000 dollar, omgerekend zo'n 91.000 euro.

Tegen CNN vertelt Michael Scherkenbach, eigenaar van het bedrijf dat de vrachtwagens en bijbehorende chauffeurs levert, dat zijn personeel allemaal een envelop met een handgeschreven briefje kregen. Het gaat volgens hem om bijna vijftig mensen.

Eén van de chauffeurs kon zich niet inhouden en keek direct in de envelop. Die dacht een bonus van 1000 dollar te zien. Een tweede zag 10.000 dollar en pas de derde chauffeur kreeg door dat het om maar liefst een ton ging. Scherkenbach vertelt dat een bonus van tussen de 5000 en 10.000 dollar gangbaar is.

Pittige baan


De taak van vrachtwagenchauffeurs is pittig tijdens een tour van een artiest. "Deze mannen en vrouwen leven op de weg", vertelt Scherkenbach. "Ze slapen overdag en werken de hele nacht." Ook zien ze hun familie deze hele periode niet. "Voor de tour van Taylor zijn ze 24 weken van huis geweest."

Eind augustus geeft Swift nog vier shows in Mexico. In november zijn er nog een paar shows in Brazilië en dan heeft het team even rust. Tussen februari en november 2024 gaat de Eras Tour weer van start. In totaal geeft Taylor 146 concerten op vijf continenten met haar Eras Tour.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties