article image Rich & famous

Prominente telg van Joodse bankiersfamilie Jacob Rothschild overleden

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 26/02 13:25

Werd 87 jaar

De Britse bankier Jacob Rothschild is op 87-jarige leeftijd overleden. Rothschild was succesvol zakenman en telg van de wereldberoemde Joods-Duitse Rothschild-familie. Hij was eveneens trouw bezoeker van de jaarlijkse Bilderberg-conferentie.

In de jaren '60 begon hij bij NM Rothschild & Sons, een bank in Londen die later werd overgenomen door zijn neef Evelyn Robert de Rothschild. Jacob Rothschild stond aan het hoofd van Rothschild Investment Trust (later RIT Capital Partners), een beleggingsfonds met een waarde van 2 miljard pond. Naast diverse functies bij ondernemingen van de Rothschild-dynastie, was hij van 2003 tot 2008 actief als vicevoorzitter van de Sky Broadcasting Group, een Brits televisiebedrijf dat in handen is van mediamiljardair Rupert Murdoch.

Het exacte vermogen van Jacob Rothschild is, zoals geldt voor de hele familie Rothschild, niet officieel bekend. Schattingen lopen van honderden miljarden euro's tot meer dan een biljoen. Over de Joodse familie en haar rijkdom bestaan sinds jaar en dag talloze complottheorieën

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties