article image Rich & famous

Winnaar Squid Game 'heeft nog geen cent van het prijzengeld gezien'

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 08/12 18:45

Tien maanden na de finale nog steeds geen 4,56 miljoen dollar op de rekening

De winnaar van de Netflix-show Squid Game: The Challenge heeft naar eigen zeggen nog steeds geen prijzengeld. Terwijl het inmiddels al tien maanden geleden is dat de seizoensfinale van het realityprogramma werd gefilmd.

Let op: dit artikel bevat spoilers

De winnaar van Squid Game mocht maar liefst 4,56 miljoen dollar mee naar huis nemen. Mai Whelan, de 55-jarige winnaar van het spel, heeft dat geld alleen nog niet gezien, zegt ze. Mai versloeg maar liefst 455 andere deelnemers.

Mai versloeg de 27-jarige Phill tijdens de finale waarin steen-papier-schaar werd gespeeld. "Ik voel me als Tom Cruise in Jerry Maguire. Show me the money!", zegt ze tegen The Times. De krant belde haar nadat de laatste aflevering verscheen.

Spelen tot de dood

Squid Game: The Challenge is een spelshow gebaseerd op de gelijknamige Zuid-Koreaanse serie Squid Game. 456 Zuid-Koreanen met geldproblemen mogen meedoen aan de show waarmee ze 4,56 miljardZuid-Koreaanse won kunnen winnen.

Alle deelnemers dragen hetzelfde groene trainingspak en worden in de gaten gehouden door anonieme mensen in roze jumpsuits. Ook staan ze permanent onder surveillance. Ze komen er gaandeweg het spel achter dat verliezen ook hun dood betekent. In de realityserie is dat gedeelte weggelaten door Netflix.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen