article image Shownieuws © Still uit Rain Down On Me (2004)

Documentaire over Kane onthult échte reden van breuk

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 18/08 12:15

Nieuwe serie op Videoland onthult geheimen

Het was cool om te zeggen dat je een hekel aan ze had, toch was Kane één van de grootste bands van ons land vanaf 1999. Tot er in 2014 abrupt een eind kwam aan het bestaan van de muzikale formatie. Waarom de mannen stopten met de band, is nooit bekend geworden.


Tot nu. Of nou ja: tot eind september. Dan verschijnt er namelijk een vierdelige documentairereeks over de Nederlandse act. Daarin is niet alleen urenlang aan privémateriaal van oprichters Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen te zien, ook krijgen we te horen waarom de band de stekker er ineens uittrok. De makers van de serie en de band laten daarover nog steeds niets los in verschillende interviews.

De documentaire is volgens de makers precies zoals Kane ook was: rauw, eerlijk en intens. "Het is een jongensdroom waar schijnbaar geen einde aan komt. Een verhaal over vastberadenheid, grenzeloos succes, passie, diep verdriet, vriendschap, vakmanschap, voortdurende media-aandacht en chemie", schrijft RTL.

Kane begon in 1998 en brak een jaar later door. Ze scoorden hits met onder andere Rain Down On Me, No Surrender en Dreamer. De band besloot heel veel video's te maken van hun avontuur. "Ik kan me niet precies herinneren wat ons dreef, maar we besloten vanaf dag één alles echt te filmen met als gedachte: 'leuk voor later", zegt Van Leeuwen tegen de zender. "En nu is later gekomen. Ik ben echt trots dat we ons verhaal, eigenlijkons videodagboek, kunnen delen met onze fans en kijkers van Videoland."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties