article image Shownieuws

Dood van Friends-acteur Matthew Perry veroorzaakt door overdosis ketamine

Auteur
Datum: 16/12 12:00

Acteur worstelde jarenlang met een drugs- en alcoholverslaving

Friends-acteur Matthew Perry is overleden aan ‘’de acute gevolgen van ketamine’’. Dat staat volgens verschillende Amerikaanse media in het autopsierapport. Als gevolg van een overdosis verdronk Perry in zijn jacuzzi.

De Amerikaanse acteur werd eind oktober dood gevonden in zijn woning in Los Angeles. Hij werd bewusteloos gevonden in de jacuzzi van zijn huis. Perry zou volgens entertainmentwebsite TMZ anderhalve week voor zijn dood een injectie ketamine hebben gekregen als onderdeel van therapie voor depressie en angststoornis.

Buprenorphine

Volgens het rapport kan de acteur niet zijn overleden aan de gevolgen van die injectie, omdat het effect van ketamine binnen enkele uren is uitgewerkt. Waarschijnlijk heeft hij een overdosis ketamine genomen. Daarnaast zouden de effecten van buprenorphine, een medicijn dat wordt gebruikt om van overmatig gebruik van opioïden af te komen, hebben bijgedragen aan zijn dood. Er zijn geen sporen van alcohol of harddrugs in zijn bloed gevonden.

Chandler

Perry werd wereldberoemd met zijn rol als Chandler Bing in de hitserie Friends. Hij bracht vorig jaar zijn memoires uit: Friends, Lovers and the Big Terrible Thing: A Memoir. Daarin vertelt hij onder meer over zijn jarenlange strijd met drank en drugs.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties