article image Shownieuws

Finse artiesten willen Israël-boycot op Songfestival

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 11/01 10:52

Tekenen brief aan omroep

Israël moet geweerd worden van het Eurovisie Songfestival. Dat vinden zeker 1400 artiesten uit Finland. Ze ondertekenden samen een brief aan de omroep die de Finse deelname aan het Sonfestival regelt. De brief roept op tot een algehele Israël-boycot op het Songfestival, zoals ook Rusland sinds enkele jaren wordt geweerd.

Finland was een van de eerste landen die protesteerde toen Rusland aanvankelijk gewoon mee mocht doen met het Songfestival na de inval in Oekraïne. "We verwachten nu dezelfde actieve houding van de Finse omroep", aldus de brief van de artiesten. De Finse omroep liet vorige week nog weten geen heil te zien in een boycot van Israël. "Hoe gruwelijk de oorlog in Gaza ook is, het is geen interstatelijke oorlog zoals die tussen Rusland en Oekraïne", liet de omroep toen weten. 

Bij de wedkantoren staat Israël momenteel op de vijfde plek. Kort na het uitbreken van de oorlog met Hamas stond het land lange tijd op de eerste plaats, zoals ook Oekraïne favoriet werd na de inval van Rusland.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties