article image Shownieuws © ANP

Fotograaf Erwin Olaf (64) onverwacht overleden

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 20/09 18:02

Was herstellende van longtransplantatie

Fotograaf Erwin Olaf is op 64-jarige leeftijd overleden. Dat maakt zijn management woensdag bekend. Olaf leed al langere tijd aan de ziekte longemfyseem maar overleed toch onverwachts. Hij was herstellende van een longtransplantatie. "Hij was aan het opknappen, maar werd plots onwel en reanimatie mocht niet baten", schrijft de familie van de fotograaf.

Erwin Olaf was een van de meest bekende fotografen van Nederland. Hij deed aan commerciële fotografie, maar was ook gevierd kunst- en modefotograaf. Zijn werken behoren onder meer tot de collecties van toonaangevende musea in Londen, New York, Berlijn en Seoul en zijn over de hele wereld tentoongesteld.

Olafs fotografie viel niet alleen in de smaak bij grote bedrijven als Heineken en Microsoft, die beiden samenwerkten met de Nederlander. Ook de koninklijke familie werkte graag met hem samen. Naast statieportretten, fotoreportages van het koningspaar en de prinsessen ontwierp Olaf de nieuwe euromunt toen Willem-Alexander in 2013 aantrad als koning.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties