article image Shownieuws

Influencer en activiste Stephanie slaat terug na kritiek op caviaar eten tegen kinderarmoede

Auteur
Auteur: Redactie
Datum: 30/11 16:30

'het spijt mij echt oprecht dat wij het goede proberen te doen'

Nadat er enige ophef ontstond over Stories waarin activistische influencer Stephanie Tency zich laafde aan caviaar en sjampoppel op een fundraiser tegen armoede in Curaçao. Na de negatieve reacties die het beeld opwekte - het luxe avontuur werd onder meer bespot door X-account 'How Can I Make This About Me' - besluit Stephanie terug te slaan. Dat ze toevallig van caviaar en dure champagne houdt, betekent immers niet dat ze zich niet bekommert om de arme kindertjes!

Stephanie heeft al lange tijd een affiniteit met het Caribische eiland. Ze mocht zelfs een keer een gesponsord tv-programma opnemen op Curaçao. "Zo ben ik in gesprek gegaan met Jandino over zijn projecten, bezocht ik bekende honkballers op Curaçao die zich inzetten voor meerdere schoolprojecten op het eiland, heb ik aandacht gegeven aan de zwerfhonden daar, Bandabou exposure gegeven onder de mensen, want dat verdienen zij", aldus Stephanie.

De influencer is er helemaal klaar mee. "Ga niet oordelen op 1 story als je het hele verhaal niet eens kent. Ik heb jaren geleden mijn hart verloren aan Curaçao en ik heb daar de mooiste beelden mogen draaien voor de Nederlandse kijker, als ik ergens dan nu een steentje in kan bijdragen door aanwezig te zijn op een fundraising gala en geld te doneren tijdens een dinner met allerlei ondernemers die avond, dan doe ik dat maar al te graag."

Raar

Niet iedereen kan zich vinden in de verdediging van Stephanie Tency. "Sorry hoor, maar je snapt toch wel als je een story plaatst over dat kinderen daar zo'n honger hebben (terwijl je lacht en proost videos opneemt TIJDENS een toespraak over het probleem) en je DIRECT daarna een video plaatst van caviaar eten in een luxe restaurant het gewoon een beetje raar overkomt?", schrijft een volger.

De fundraiser waar Tency bij mocht zijn was georganiseerd door komiek Jandino Asporaat. Een belangrijk thema van de avond was dat veel kinderen op Curaçao een groot deel van de dag suikerwater moeten drinken om niet te verhongeren. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen