article image Shownieuws

NPO-directeur Remco van Leen tijdelijk op non-actief

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 05/02 15:47

Onderzoek gestart naar gedrag

NPO-directeur Remco van Leen legt zijn werk voorlopig neer bij de publieke omroep. Er is een onderzoek in gang gezet naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van de Directeur Video van de organisatie. 

Eerder werd door roddelvlogger Yvonne Coldeweijer gesuggereerd dat Van Leen is aangesteld als Directeur Video nadat er al een melding van grensoverschrijdend gedrag over hem bekend was bij de NPO. De organisatie lijkt dit te ontkennen.

"NPO en Van Leen waren op de hoogte van één eerdere melding waarin sprake zou zijn van mogelijk grensoverschrijdend gedrag door Van Leen tijdens zijn werkzaamheden bij de toenmalige TROS. Die melding bereikte de NPO kort na zijn aantreden als waarnemend Directeur Video NPO. De NPO heeft daarop onmiddellijk actie ondernomen. Na meerdere gesprekken met betrokkenen, een grondige beoordeling daarvan en het maken van duidelijke samenwerkingsafspraken, waren er op dat moment geen gronden die een goede vervulling van zijn werkzaamheden bij de NPO in de weg zouden staan."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties