article image Shownieuws

Tom Egbers na NOS Sport-rel getroffen door hartinfarct

Auteur
Datum: 16/12 14:10

‘We hebben bewust gezwegen, omdat mensen anders roepen dat we zielig doen’

NOS-presentator Tom Egbers (66) heeft het afgelopen jaar, nadat hij stopte bij NOS Sport, tweemaal hartproblemen gehad. Dat vertelt Janke Dekker, de vrouw van Tom, in gesprek met VROUW Magazine, een weekendbijlage van De Telegraaf. De presentator stapte op na een publicatie in de Volkskrant waarin werd gesproken over een affaire die hij zou hebben gehad met een collega.

Het interne onderzoek naar de werkcultuur op de redactie was half november afgerond. De NOS liet toen weten dat ‘wij en Tom nog met elkaar in gesprek zijn’.

Revalideren 

‘’We staan ermee op en gaan ermee naar bed’’, vertelt Dekker. ‘’Vandaag gaat het goed, gisteren was het minder. We hebben beiden psychologische hulp. Ik vergelijk het afgelopen jaar met een zwaar ongeval dat ons is overkomen en we zijn nu aan het revalideren.’’

Janke benadrukt dat ze ook veel steun hebben ontvangen. "In die eerste week ging om het uur de bel en dan stond er weer iemand met een bos bloemen, aardige mensen die we helemaal niet kenden. Ze kwamen uit het hele land naar ons woonadres. Er zijn nog steeds collega's die met Tom gaan wandelen om te praten. En sommigen zijn nog altijd bang dat ze hierdoor gedoe krijgen."

Dekker gaat begin volgend jaar het theater in met de voorstelling Ik volg gewoon mijn hart. In het stuk reflecteert zij ook op het afgelopen jaar.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties